Jury

SOFIA DJAMA (ALGÈRIA)

GUIONISTA I DIRECTORA

Guionista i directora algeriana nascuda a Orà. Després d’estudiar literatura en la Universitat d’Alger, a principis dels 2000 es dedica a l’escriptura de novel·les. Alger, on viu llavors, es convertix en un personatge de ple dret del seu treball. En 2011 realitza el seu primer curtmetratge, “Mollement, un samedi matin”, que adapta una de les seues pròpies històries. Encoratjada pels premis rebuts, inclosos dos en el Festival de Clermont-Ferrand, emprén l’escriptura del seu primer llargmetratge, “Els bienheureux”, que s’estrena mundialment en el Festival de Cine de Venècia de 2017 i amb el qual la seua jove intèrpret, Lyna Khoudri, gana el Premi a la Millor Actriu de la secció Orizzonti. En la mateixa edició del festival, el film va obtindre també els premis Brian i Lina Mangiacapré. Actualment prepara el seu segon llargmetratge.

MUAYAD ALAYAN (PALESTINA)

DIRECTOR

Director palestí radicat a Jerusalem. És cofundador de PalCine Productions, una de les poques productores de Cisjordània centrades en el cine de ficció. El seu debut com a director, “Love Theft and Other Entanglements”, va tindre la seua estrena mundial en la secció Panorama de la Berlinale 2015. La seua segona pel·lícula, “Los informes sobre Sarah y Saleem”, va guanyar el Premi Especial del Jurat i el del públic en el Festival de Rotterdam 2018. A més, va obtindre el Gran Premi del Jurat a Seattle i el de Millor Pel·lícula en Durban (Sud-àfrica), sent distribuïda en cinquanta països. El seu curtmetratge “Lesh Sabreen” es va estrenar en la competició de Clermont-Ferrand en 2009. És cofundador dels Palestine Film Meetings, l’única plataforma anual de la indústria cinematogràfica palestina, que reuneix professionals locals i internacionals.

JULIA SABINA GUTIÉRREZ (ESPANYA)

INVESTIGADORA I CREADORA

Julia Sabina Gutiérrez és investigadora i creadora dins del camp de les arts audiovisuals. Doctora en Ciències de la Comunicació i Estudis Cinematogràfics per la Universitat Paris 3 Sorbonne Nouvelle. En 2018 va obtindre el Premi Internacional “Sial Pigmalión de Pensament i Assaig” pel seu llibre “Rafael Azcona, el guionista como creador.” És professora del grau de Comunicació Audiovisual de la Universitat d’Alcalá de Henares i ha impartit classes, seminaris i conferències en la Universitat Paris 3 Sorbonne Nouvelle, American University of Paris, Université Lliure de Bruxelles i Conrad Wolf University, entre altres. També exercix la seua activitat com a guionista. Els seus guions han sigut seleccionats en el Script & Pitch del Torino Film Lab, en el Script Station de la Berlinale Talents Campus, l’European Short Pitch…

BUSHA ROZZA (EGIPTE)

ACTRIU, PRODUCTORA, PRESENTADORA DE TV

Bushra Ahmed Abdalla Rozza és una actriu, cantant, presentadora de televisió i productora egípcia nascuda i criada al Regne Unit. Als 18 anys es va convertir en la corresponsal més jove a l’Orient Mitjà per a Dubai TV i Abu Dhabi TV. Va protagonitzar “Shabab Online”, la primera sitcom d’Orient Mitjà, abans de ser triada pel director egipci de renom internacional Youssef Chahine per a interpretar un paper en la seua pel·lícula “Alexandrie… Nova York” (2004). Va guanyar el Premi a la Millor Actriu en el Festival Internacional de Cine de Dubai en 2010 per “Caire 678” (Mohamed Diab). És productora i directora executiva adjunta de la productora Dollar Film/New Century i directora executiva i cofundadora del Festival del Gouna, que en tres anys d’activitat s’està consolidant com el festival líder a Orient Mitjà.

MARIE SPENCER (FRANÇA)

DIRECTORA DE FOTOGRAFÍA

Marie Spencer és una directora de fotografia francesa. Va iniciar la seua carrera a principis dels noranta treballant en pel·lícules com “Totó, el héroe” (Jaco Van Dormael, 1991) i “El odio” (Matthieu Kassovitz, 1995). Com a directora de fotografia, ha filmat a les ordres d’Abdellatif Kechiche (“La faute à Voltaire”, 2000), Bruno Chiche (“Hell”, 2006), Pascal Bonitzer (“Je pense à vous”, 2006) o Xavier Durringer (“Paradise Beach”, 2019), entre altres. Al mateix temps, ha combinat aquest treball amb el de segona unitat en “La hija de un soldado nunca llora ” (James Ivory, 1998), “8 mujeres y ½” (Peter Greenaway, 1999) o “Un profeta” (Jacques Audiard, 2009). També ha treballat en sèries de TV i documentals. Actualment roda una sèrie per a Netflix sobre el jazz amb Damien Chazelle, Laïla Marrakchi i Alan Poul.